torsdag 14 juli 2011

CHOKLADKLADDKAKOR

Ett totalt misslyckande som vanligt då jag ska blanda kaffe & choklad. Men denna ggr fortsatte jag ändå & lyckades - dock ej klokare av processen. Hur ska man blanda kaffe & smält chokald utan att det blir härdsmälta?

Gott recept iaf där jag tycker att jordgubbar & grädde gör dem så mycket godare. Det fanns med i ICAs - Buffe för några år sedan.


Utseendet påminner om Hulken. Varför vet jag inte! :)

CHOKLADKLADDKAKOR
24 st

Ingredienser:
200 g choklad, 45%
2 msk espressokaffe
1 tsk vaniljsocker
50 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl farinsocker
2 ägg
2 1/2 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Brygg kaffet. Smält chokladen. Rör ner espressokaffet & vaniljsocker i chokladen.
2. Vispa det rumstempererade smöret med sockret pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget, tills allt är väl blandat.
3. Rör ihop de övriga torra ingredienserna & blanda ner i chokladröran. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten till 24 kakor på 2 plåtar. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter.

1 kommentar:

  1. Kladdiga goa kakor, mums! Ska definitivt bakas till hösten!

    SvaraRadera