söndag 14 oktober 2012

HAVRE-BANAN-PLÄTTAR

Är det en maträtt? Är det en efterätt? Ja, vem vet?

Men jag skulle nog säga att det är en bra rätt om man äter typ omelett till middag & känner att det inte riktigt räcker till eller om man har barn & inte vill att de ska äta så mycket sött. För det här är en söt rätt även om det inte är så mycket vitt socker i den.

Det smakar konstigt nog som friterade bananer även om det inte alls gör det. Jag tror det är den annorlunda konsistensen som lurar hjärnan. De var enkla att göra iaf.

 HAVRE-BANAN-PLÄTTAR
ca 20 stycken

Ingredienser:
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung

Gör så här:
1. Mixa havregryn med en stavmixer tills det är ett fint mjöl. Det går ganska fort.
2. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel & salt.
3. Mosa bananerna med en gaffel.
4. Blanda bananerna med ägg, olja & honung.
5. Tillsätt havreblandningen & låt det vila i 10 minuter.
6. Grädda slutligen små plättar & servera med färsk frukt, bär, smör eller lönnsirap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar