Vi brukar ofta göra lövbiffsrullar men det här var ju ännu enklare. Dessutom är det ett sånt där "tager vad man haver recept", minus lövbiffen då förstås. Det brukar i alla fall inte vi ha hemma.
FYLLD LÖVBIFF
Ingredienser:
Lövbiff
Ost (vi använde cheddar)
Lufttorkad skinka
Gör så här:
1. Lägg lövbiffen plant.
2. Lägg lufttorkad skinka & ost på ena halvan av köttet. (Jag trodde att vi hade soltorkade tomater hemma till "fyllningen" men de hade visst legat väl länge & gottat till sig i kylen. Urk!)
3. Vik över andra halvan av biffen - så att det blir som en liten dubbelmacka av kött.
4. Stek i cirka 1,5-2 minuter på varje sida av biffen. Salta & peppra under tiden.
5. Låt köttet vila i folie medan du kokar ur stekpannan med lite matlagningsgrädde så att du får en sås till biffen.
Servera med sallad & potatis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar