söndag 22 maj 2011

FRUKT MED KARDEMUMMAGARÄDDE

Igår, mitt i natten bestämde jag mig för att jag MÅSTE ha en efterrätt. Jag var t.o.m. tvungen att ge mig ut för att handla grädde. Tur att jag bor bredvid en nattöppen mack. Åh gode Gud vad gott det var. Hade glömt hur ljuvligt god denna dessert är. Mums i sommarvärmen säger jag!



FRUKT MED KARDEMUMMAGARÄDDE
4 pers

Ingredienser:
4 mogna persikor
1/2 liter hallon
1 msk hel kardemumma
2 msk råsocker
2 dl grädde
1 dl matyoghurt
1 tsk Fairtrade vaniljsocker
(citronmeliss)

Gör så här:
1. Stöt kardeumman grovt i en mortel. Blanda med råsockret.
2. Vispa grädden lätt & blanda med yoghurt & vaniljsocker.
3. Förbered frukten genom att skära, skala & ev hacka den i mindre bitar. Lägg upp i små skålar.
4. Strö över kardemummablandningen & servera med yoghurtgrädden.

Som vanligt så är det så här grundreceptet ser ut. Jag har själv mer vaniljsocker & råsocker i.  Uppenbarligen bytte jag denna ggr ut hallon mot jordgubbar (blev ännu godare om jag får säga). Jag brukar även blanda ner en del av kardemummasockret i yoghurtblandningen. Om det får stå ett tag blir det jättegott. Så, experimentera så du hittar det just DU gillar. :)

1 kommentar:

  1. Åh, tack kära vännen, för att du lägger ut detta recept! Du har pratat om det flera gånger så det vattnats i munnen och nu kan jag själv tillreda och experimentera!

    SvaraRadera