onsdag 15 juni 2011

PIMPAT POTATISMOS

Innan denna blogg tar sommarledig (hm, det kan ju dock uppfattats som att detta redan har skett för en månad sedan) kastar jag in ett enkelt recept på potatismos. Snart flyttar jag ut till stugan & då det är internet-befriat så vet jag inte hur mycket jag kommer att kunna/vilja blogga. Jag får ladda genom att ta bilder på alla nya recept jag testar & så får jag bombardera till hösten.

Om tid infinnes ska jag ladda upp lite mat-bilder på resan till Sicilien som jag nyligen är hemkommen från. 

PIMPAT POTATISMOS

Ingredienser:
Vatten
Mjölk
Potatismospulver
Smör
Gräslök
Ägg

1. Gör potatismos genom att använda hälften vatten, hälften mjölk som vätska. Mycket smör i gör det extra gott. Klipp sedan ner en knippe gräslök & rör om.
2. Spritsa ut potatismoset på en planka. Pensla ägg på & skjuts in i ugnen, 200 grader till det har fått färg. Lite grill på slutet sätter sprutt på det hela.



JÄTTEGOTT!

1 kommentar:

  1. Åh herrejestanes vad gott det ser ut! Aldrig har väl tatismos presenterats på detta vis! Tack för ditt bloggande, käraste!. Jag kommer att återvända och använda flera av recepten bl a under min semester. Ha det nu så underbart gott under din välförtjänta ledighet, men återkom gärna med fler läckerheter när andan faller på. Du är bäst!!

    SvaraRadera