söndag 2 oktober 2011

LIMEFILÈ

Det här är ingen skrytblogg. När jag startade denna blogg var det vad jag föresatte mig. Det har blivit så inne med att styla mat & bak, vilket ger mig prestationsångest och jag orkar inte. Jag orkar inte. Så jag vägrar. Och jag vägrar ännu mer bidra till hysterin. Jag tycker alla som lagar mat & bakar är fantastiska. Så lägg energin på det, istället för piffandet.

Därför bjuder jag på vår söndagsmiddag/veckans matlådor. En riktigt klassiker...



LIMEFILÈ
4 pers

Ingredienser:
500 g fläskfilé
salt & peppar

1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk honung
Saft & skal från 1/2 lime
1/2-1 tsk sambal oelek
1 tsk soja

Gör så här:
1. Skär filén i slantar & bryn i smör. Salta & peppra.
2. Blanda såsen i en kastrull. (övriga ingredienserna)
3. Lägg ner slantarna i såsen & låt puttra i 5 minuter.
4. Servera med ris & en god sallad.

3 kommentarer:

  1. Mmmm, limefilé är verkligen en klassiker! Jag blir aldrig less denna enkla men piffiga rätt.

    SvaraRadera
  2. Måste bara fråga, ska det vara lime i också? Eller heter det bara limefilé? Gott lät det iaf, måste testa!

    SvaraRadera
  3. Tack! Naturligtvis ska det vara lime i. Tur att du är uppmärksam då jag är slarvig/tankspridd. Jag tror jag brukar gilla smaken av ungefär 1/2 lime men det bästa är ju att tillsätta lite i taget & smaka sig fram. Common sense!

    SvaraRadera