måndag 11 juni 2012
PAVLOVA
Detta recept räcker till 8-10 personer
Ingredienser:
50 g mörk choklad
6 äggvitor
3 dl socker
3 msk kakao
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
250 g färska hallon
4 dl vispad grädde
50 g rostade mandelflarn
Gör så här:
1. Markera 3 cirklar på bakpkåtspapper á 15 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen.
3. Vispa äggvitorna till ett vitt, mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, & fortsätt vispa till marängsmet.
4. Tillsätt kakaon & majsstärkelse genom att sikta ner det i marängsmeten. Tillsätt även vitvinsvinägern. Blanda ihop.
5. Häll slutligen ner den smälta chokladen i marängsmeten. Rör med några tag i smeten - Låt chokladen marmorera marängen - blanda inte ihop den väl. Det räcker med 3-4 tag med skeden.
6. Fördela marängsmeten i de tre rundlarna. De flyter ut lite under gräddningen.
7. Sätt in marängbottnarna i ugnen & sänk temperaturen till 120-125 grader. Grädda i 60-75 minuter. Marängerna ska vara härda i kanterna men mjuka i mitten.
8. När gräddningen är klar öppna luckan & låt marängen vara kvar i ugnen till dess att ugnen har svalnat.
9. Lägg den första tårtbotten på ett fat. Fördela 1/3 grädde, några hallon & nötter. Upprepa processen till dess att du har satt ihop tårtan. Det blir fint att spara lite extra hallon & mandelflarn till toppen.
Etiketter:
Efterrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar