75 g smör
200 g kavring
4 gelatinblad
250 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
100 g löjrom
1 röd lök
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Smält smöret & finfördela kavringen genom att köra den i matberedaren eller med hjälp av ett rivjärn. Blanda ihop smör && bröd & tryck ut i en springform.
3. Blanda philadelphiaost & gräddfil. Klipp ner gräslök. Tillsätt eventuellt lite salt.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet & krama ur dem. Lägg dem i en panna & smält dem på låg värme.
5. Rör ner de upplösta gelatinbladen i gräddfilsblandningen. Blanda ordentligt.
6. Häll ner blandningen i springformen. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar.
7. Dekorera med löjrom & röd lök (eller gräslök) & servera sedan tårtan.
Hm? Kan man göra denna med alternativ till löjrom tro? Det borde gå med vanlig rom också. Tänker att det kan vara något att laga hos mor eller mormor någon gång ;)
SvaraRadera