Ingredienser:
1 kg stek av älg1-1,5 kg grovsalt 6 klyftor vitlök 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0.5 dl färsk timjan
Gör så här:
- Häll salt i botten på en trång gryta.
- Lägg på krossade enbär, skivad vitlök, färsk rosmarin och timjan, ta ungefär hälften, resten ska ligga ovanpå steken.
- Bryn steken runtom i en stekpanna.
- Lägg steken på kryddorna och fyll upp med grovsalt längs sidorna.
- Lägg resten av kryddorna på och längs sidorna av steken. Lägg också på mer salt för att hålla kryddorna på plats.
- Ställ in i ugnen på 175 grader och stek tills stektermometern visar 60 grader.
- Låt steken vila i cirka 15 minuter innan du skär upp den
Vi åt med en gräddig rödvinsås samt en gräddsås gjord på skyn från att vi brynte steken med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar