måndag 10 juni 2013

SALTINBAKAD ÄLGSTEK

Ett recept från Halv åtta hos mig.

Ingredienser:
1 kg stek av älg1-1,5 kg grovsalt 6 klyftor vitlök                 10 enbär 4 kvistar rosmarin 0.5 dl färsk timjan 
 
Gör så här:
  1. Häll salt i botten på en trång gryta.                     
  2. Lägg på krossade enbär, skivad vitlök, färsk rosmarin och timjan, ta ungefär hälften, resten ska ligga ovanpå steken.
  3. Bryn steken runtom i en stekpanna.
  4. Lägg steken på kryddorna och fyll upp med grovsalt längs sidorna.
  5. Lägg resten av kryddorna på och längs sidorna av steken. Lägg också på mer salt för att hålla kryddorna på plats.
  6. Ställ in i ugnen på 175 grader och stek tills stektermometern visar 60 grader.
  7. Låt steken vila i cirka 15 minuter innan du skär upp den
Vi åt med en gräddig rödvinsås samt en gräddsås gjord på skyn från att vi brynte steken med klyftpotatis.                    
         
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar