Fjällbackas nationalefterrätt står det att läsa i Coop-tidningen. Jag råkade ha alla ingredienserna hemma & äggen var just på väg att bli gamla. Dessutom har jag alltid velat testa "varma" maränger.
MANDELBERG
8-10 st
Ingredienser:
6 äggvitor
6 dl socker
60 g skållad, rostad, hackad mandel
2 msk kakao
Gör så här:
1. Värm äggvitan & socker över ett vattenbad till 60-65 grader. Använd termometer.
2. Vispa äggvitan & sockret, cirka 6 minuter, hård.
3. Vänd i mandel & kakao. Du behöver inte röra mycket. Less is more!
4. Forma maränger & lägg på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen 40-60 minuter (beroende på hur stora marängerna är).
Sega & chokladnötiga i smaken. Goda för att vara maränger, tycker jag då jag annars brukar tycka att maränger är för sötasliskiga. Kollegorna på jobbet tyckte också att de var goda.
Oh herregud vilka vackra läckerheter! Hur får du dem till sådana konstverk?!
SvaraRadera