torsdag 24 november 2011

MANDELBERG(ARE?)

Fjällbackas nationalefterrätt står det att läsa i Coop-tidningen. Jag råkade ha alla ingredienserna hemma & äggen var just på väg att bli gamla. Dessutom har jag alltid velat testa "varma" maränger.

MANDELBERG
8-10 st

Ingredienser:
6 äggvitor
6 dl socker
60 g skållad, rostad, hackad mandel
2 msk kakao

Gör så här:
1. Värm äggvitan & socker över ett vattenbad till 60-65 grader. Använd termometer.
2. Vispa äggvitan & sockret, cirka 6 minuter, hård.
3. Vänd i mandel & kakao. Du behöver inte röra mycket. Less is more!
4. Forma maränger & lägg på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen 40-60 minuter (beroende på hur stora marängerna är).




Sega & chokladnötiga i smaken. Goda för att vara maränger, tycker jag då jag annars brukar tycka att maränger är för sötasliskiga. Kollegorna på jobbet tyckte också att de var goda.

1 kommentar:

  1. Oh herregud vilka vackra läckerheter! Hur får du dem till sådana konstverk?!

    SvaraRadera