söndag 6 november 2011

SCONES

Det händer sällan att jag bakar scones men när jag väl gör det så är det ljuvligt gott. Detta bak blev ovanligt gott då brödet blev så fluffigt. Jag vet inte om det var ren tur men det jag gjorde annorlunda motför andra gånger var att byta ut 1 dl mjöl mot dinkelmjöl samt att avända lättmjölk istället för standard. Jag ska testa nästa gång med samma procedur för att se om det ger samma resultat.

SCONES
2 bröd

Ingredienser:
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret.
3. Tillsätt sedan mjölken & rör snabbt ihop till en deg utan att knåda.
4. Dela degen i två delar, klappa ut dessa två till runda kakor, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Skåra varje kaka i 4 delar & nagga dem med en gaffel.
6. Grädda i ugnen i 250 grader i 10 minuter.

Vi avnjöt våra scones med marmelad från Alcantara-regionen på Sicilien. Det ni!!

2 kommentarer:

  1. Ooooh så djävulskt gott! Jag googlade så sent som igår om var man kan avnjuta afternoon tea, med scones och snittar mm här i Göteborg. Inte så långt härifrån, visade det sig. :-) Men hemma är givetvis allra bäst! Hur var då Sicilienmarmeladen?

    SvaraRadera
  2. Först var marmeladen aningen söt - men god. Sedan testade jag även på mörkt bröd & där passade den mycket bra.

    SvaraRadera