Förr hette den magiska ingrediensen Knorr Aromat men med tid kommer vishet. Aromat innehåller nämligen glutamat & det sägs kunna ge upphov till en liten släng av cancer. Otrevlig värre! Så nu har jag bytt ut den kryddan mot Kung Markattas Grönsaksbuljong på burk. Jag önskar dock att lilla Ske-å kunde uppbringa samma märke fast köttbuljongversionen - den finns, men inte här. Det skulle förmodligen göra bullarna ännu godare.
Tyvärr har jag inget perfekt måttat recept men här får ni en bra början & har ni bra köttfärs så våga smaka av smeten innan du trillar bullarna.
KÖTTBULLAR
... och tänk på att proportionerna är väldigt ungefärliga
Ingredienser:
500 g köttfärs
mjölk
ströbröd
1 ägg
1 stor gul lök
1-2 msk Kung Markatta grönsaksbuljong på burk
1/2 msk salt
1/2 tsk grovmalen peppar
Välkommen till köttbulle-land! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar