söndag 11 december 2011

VÄLKOMMEN TILL KÖTTBULLE-LAND

Juletid är köttbulletid. Det absolut viktigaste på mitt julbord är köttbullen. Hemmagjorda köttbullar kan jag verkligen inte vara utan. Jag är faktiskt rätt duktig på detta. Så pass att jag tycker att jag gör godare köttbullar än någon annan jag känner. Så det så.

Förr hette den magiska ingrediensen Knorr Aromat men med tid kommer vishet. Aromat innehåller nämligen glutamat & det sägs kunna ge upphov till en liten släng av cancer. Otrevlig värre! Så nu har jag bytt ut den kryddan mot Kung Markattas Grönsaksbuljong på burk. Jag önskar dock att lilla Ske-å kunde uppbringa samma märke fast köttbuljongversionen - den finns, men inte här. Det skulle förmodligen göra bullarna ännu godare.

Tyvärr har jag inget perfekt måttat recept men här får ni en bra början & har ni bra köttfärs så våga smaka av smeten innan du trillar bullarna.

KÖTTBULLAR
... och tänk på att proportionerna är väldigt ungefärliga

Ingredienser:
500 g köttfärs
mjölk
ströbröd
1 ägg
1 stor gul lök
1-2 msk Kung Markatta grönsaksbuljong på burk
1/2 msk salt
1/2 tsk grovmalen peppar  


Välkommen till köttbulle-land!
276 stycken blev årets skörd! Om 13 dagar ståtar de på julbordet. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar