måndag 30 april 2012

SMULPAJ - BLÅBÄR

Det här har alltid varit en av mina favoriter. Enkelt, somrigt och kanske lite nyttigt, iaf då man nämner det i efterrättssammanhang.

Denna gång tyckte jag dock att pajen blev lite söt så nästa gång tar jag mindre socker.


SMULPAJ - BLÅBÄR

Ingredienser:
2 dl havre
1 dl mjöl
0.75 dl socker
125 g smör

250 g blåbär
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna & tillsätt smöret i tärningar. Nyp ihop allt till en smulig massa.
2. Häll blåbär i en pajform. Strö potatismjöl & socker över bären. Slutligen öser du havremassan över bären.
3. Grädda i ugnen i ca 30 minuter, 175 grader.

Servera med glass eller vaniljvisp.

1 kommentar:

  1. Åh guuuuu va gudomligt gott det ser ut, blåbär är mitt favoritbär!! Jag riktigt känner hur det krasar kolagott i munnen... Dregel dregel.. :-)

    SvaraRadera