Till mammas ära!
Grattis älskade Mor. Eftersom du bor så långt bort så blir det ett symboliskt eftermiddagsfika. Men jag ska dricka mitt kaffe, äta kakan & tänka på dig! Och jag kommer att önska att du vore här.
HALLONTIRAMISU
4 personer
Ingredienser:
300 g tinade hallon
3 msk socker
1,5 paket savoiardikex (ladyfingers)
1 dl Amarettolikör
Färska hallon till dekoration
Ev citronmeliss &/eller mörk choklad till dekoration
Kräm:
250 g mascarpone
4 äggulor
3 äggvitor
2 dl florsocker (knappt)
1 vaniljstång (frön)
2 dl grädde
Gör så här:
1. Mixa hallonen med 3 msk socker samt 0,5 dl likör.
2. Doppa kexen i denna sås & droppa ev över lite extra likör.
3. Vispa ihop äggulor med vaniljstångsfrön & florsocker. Ordentligt!
4. Vispa ner mascarponen.
5. Vispa grädden - inte för hårt - i en annan skål.
6. Vispa äggvitorna hårt i en tredje skål.
7. Vänd försiktigt ihop mascarponen med äggvitorna & den vispade grädden.
8. Lägg upp ett lager röda savoiardikex. Bre sedan på ett rejält lager kräm. Fortsätt varva detta till du har tre lager.
9. Låt tiramisun vila i kyl några timmar.
10. Dekorera med färska hallon, citronmeliss &/eller riven/hackad, mörk choklad.
En väldigt fruktig efterrätt. Känns lätt efter en stor måltid. Snygg blev den inte men smaken var det inte fel på.
Mmmm, tack, det låter himmelskt! Är den svår att få till är det bara som jag inbillar mig?
SvaraRadera