onsdag 2 maj 2012

VEGETARISKA PASTAROSOR

Ett recept från Ica, eller var det Coop?

Sötsalt pastasås som inte blev en personlig superfavorit. Av tre orsaker - 1. Jag hade hoppats på lite saltare smak - vilket ju går att anpassa nästa gång eller att man äter något salt till. 2. Måtten i receptet var helt fel. (Alltså hallå ni som gör recept! Tänk på att göra mått så att man inte behöver köpa för mycket eller för lite av allt på affären bara för att det ska stämma med receptet.) 3. Pastaplattorna vi använde var nog lite gamla för de blev torra & plastiga.

Testsmakaren, A.K.A. sambon, tyckte det var gott.


VEGETARISKA PASTAROSOR
4 portioner

Ingredienser:
500 g krossade tomater
3 dl vispgrädde
0,5 dl mango chutney eller chilisås
1 tsk salt
200 g tärnad mozzarella
1 finhackad gul paprika
200 g färskost
1 pressad vitlöksklyfta
250 g färska pastaplattor
1 dl riven ost
ev några färska örter att toppa med
225 små tomater av valfri sort

Gör så här:
1. Koka upp krossade tomaterna, chutney, grädden & salt i en kastrull.
2. Blanda färskost, paprika & mozzarella till en smet.
3. Dela pastaplattorna på längden till 3 remsor.
4. Fördela ostfyllningen i ena änden på pastalängderna & rulla ihop dem till "rosor" & ställ dem i en ugnsfast form.
5. Slå över tomatsåsen. Toppa med riven ost.
6. Lägg tomaterna runt omkring kanterna i formen.
7. Grädda i ugnen i 175 grader ca 25 minuter.
8. Garnera med färska örter.


Smaklig, vegetarisk måltid!

2 kommentarer:

  1. Det här låter ju supergott! Kan det vara något att göra även för en allenaboende? Att ta med till jobbet och värma på, menar jag.

    SvaraRadera
  2. Det gick jättebra att ta med & värma upp på jobbet. Det var nästan ännu godare uppvärmt.

    SvaraRadera