Sambon fick som han ville. Smulpaj med äpplen. Eftersom han älskar kanel medan jag älskar kardemumma gjorde jag halva pajen med kanel & andra halvan med kardemumma. Naturligtvis rekommenderar JAG kardemumman. Kanel blev rent ut sagt för sötsliskigt, enligt mig, men sambon hävdar bestämt annat. Vi får enas om att smaken är delad.
SMULPAJ MED ÄPPLEN
Ingredienser:
4 äpplen
o,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel/nystött kardemumma
3 dl havregryn
3 dl mjöl
1 dl socker
250 g smör
1 dl sirap
Gör så här:
1. Skala äpplena & skär sedan tunna skivor av äpplena (dela gärna i lite mindre delar) & lägg dem i en stor pajform.
2. Blanda socker, potatismjöl & kanel/kardemumma & strö blandningen över äpplena.
3. Blanda de kvarvarande torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret i små kuber & finfördela så gott det går. Tillsätt slutligen sirapen & försök blanda ner så gott det går.
4. Strö mjöl-sirapsblandningen över äpplena.
5. Grädda slutligen i ugnen, 225 grader i 15-20 minuter.
Jag tycker att det är godast med vaniljglass till, så det så!! Sedan ska jag nog använda lite mindre socker nästa gång. Den var visserligen inte för söt nu men 0,5 dl mindre socker tror jag gör att man skulle kunna äta en större bit. :)
Som ni ser har vi ätit från ett håll var. Som två råttor från var sin sida av kakan. Tilläggas bör att det har varit två råttor som hjälpts åt på kanelsidan, medan den här råttan tuggat i sig lika mycket helt själv. Det ni!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar