fredag 9 november 2012

KALLJÄSTA FRALLOR

Ingredienser:
3 dl vatten
12 g jäst
2 msk olivolja
250 g keso
1 tsk salt
2 dl fullkornsvetemjöl
5 dl mjöl
vita & blå vallmofrön

Gör så här:
1. Blanda vatten, jäst, olja, keso & salt i en bunke kvällen innan.
2. Tillsätt mjölet & blanda väl. Degen ska vara ganska kladdig.
3. Häll ut degen på ett mjölat bakbord & forma till 12 bullar.
4. Pensla bullarna med vatten & strö vallmofrön över dem.
5. Sätt in degen i kylskåpet & låt den kalljäsa under natten.
6. På morgonen, ta ut bullarna ur kylen & låt dem stå 30 minuter i rumstemperatur.
7. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

Jag gjorde ett brytbröd... men det blev inte alls bra. Nästa gång blir det vanliga bullar istället.

1 kommentar:

  1. Underbart! Ett alternativ till Karolinas lata sommarfrallor. Snabbrörd deg på kvällssidan, bara att putta in i ugnen på morgondito och vips har man färskt frukostbröd!

    SvaraRadera