Ingredienser:
3 ägg
1,5 socker
2 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
Strössel:
2 msk kaffebönor
1 msk råsocker
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kallt kaffe
Gör så här:
1. Vispa ägg & socker vitt & pösigt.
2. Blanda ihop mjöl & bakpulver & sikta i kakao.
3. Rör försiktigt ner mjölblandningen samt vattnet med äggmixen.
4. Bred ut smetet på ett bakplåtspapper i en långpanna.
5. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter.
6. Mortla kaffebönor med råsocker.
7. Ta ut kakan ur ugnen. Strö kaffe-sockerblandningen över kakan & lägg på ännu ett bakplåtspapper. Lägg sedan ännu en plåt på detta för att kunna vända allt upp & ner.
8. Fukta bakplåtspapperet för att få loss det från den gräddade kakan.
9. Medan kakan svalnar blanda ihop ingredienserna till fyllningen, tillsätt kaffet sist & droppa i lite i taget. Använd gärna visp för att få en jämn blandning.
10. Bred fyllningen över kakan & rulla sedan ihop den.
Godast nygräddad så klart!
Åh fy 17 vad gott detta ser ut! Jag älskar allt som har med kaffe att göra.
SvaraRadera