söndag 25 november 2012

VEGGIE MOROTSLASAGNE

Ingredienser:
1 gul lök
200 g rivna morötter
2 msk olivolja
400-500 g krossade tomater
1 tsk socker
2 dl creme fraiche
salt
250 g broccoli
200 g färska lasagneplattor
500 g keso
100-150 g smakrik ost

Gör så här:
1. Hacka löken & fräs den glansig i olivolja. Låt de rivna morötterna fräsa med i några minuter.
2. Häll i tomatkrossen & koka i ca 15 minuter. Rör ner socker & creme fraiche (eventuellt 1 tsk torkad basilika). Smaka av med salt.
3. Skär broccolin i skivor.
4. Varva tomatsås, broccoli, lasagneplattor & keso. Avsluta med tomatsås, keso & riven ost.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Bild finns ej men sambon gav tummen upp. Jag använde en klick röd pesto, som stod & blev gammal i kylen, i lasagnen & tyckte att det blev mer smak än vad det brukar. Det ska jag fortsätta använda då jag gör vegetariska lasagner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar