torsdag 17 januari 2013

GUBBRÖRA

Det lagade vi för första gången till julbordet. Den blev helt ok. Men tyvärr kan jag inte säga att jag har ett rikigt bra recept. Vi höftade nämligen då vi gjorde den. Grundrecptet har jag fått av min farmor. Receptet visade sig vara svårt att förstå & då hon inte längre är i livet finns det inte direkt någon att fråga. Så vi höftade, smakade av & höftade sedan lite till. Men jag återger det recept vi har och så får vi satsa på något liknande nästa gång.

Av anteckningarna nedan så förstår ni att jag själv är förvirrad. :)

GUBBRÖRA
(räcker till många mackor/snittar)

Ingredienser:
1 burk ansjovis (125 g)
3 hårdkokta ägg (vi tog 4)
1 röd lök (vi tog mindre)
0,5 dl purjolök (vi tog mer)
4 msk majonäs (vi tog 5)
4 msk creme fraiche (vi tog 5)
3 msk chilisås (vi tog 2)
0,5 dl persilja

Gör så här:
1. Hacka ansjovis, ägg, röd lök, purjolök & persilja.
2 Blanda samman alla ingredienser. Låt röran stå en dag innan servering så att smakerna kommer fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar