tisdag 22 januari 2013

RÖDKÅLSSALLAD

En riktig färgklick på julbordet. Och låt oss se sanningen i vitögat - julbord behöver mer sallad.

RÖDKÅLSSALLAD
10 portioner

Ingredienser:
2 dl hasselnötter
700 g rödkål
1 msk rapsolja
1,5 tsk flingsalt
5 apelsiner
(1 tsk kumminfrön - om man vill)

Gör så här:
1. Rosta hasselnötter i en torr stekpanna i cirka 5 minuter.
2. Strimla rödkålen & blanda med olja & salt.
3. Filea apelsinen över skålen med rödkålsblandningen så att juicen från apelsinerna rinner ner över. 4. Blanda ner apelsinen & strö över hasselnötterna.

Blandningen håller sig några dagar i kylen men hasselnötterna blir mjuka. Det går ju att servera hasselnötterna på sidan av om man vill behålla dem fräscha.

Jag brukar aldrig väga rödkålet utan jag tar så mycket jag känner för så var inte så noga. Det finns nog mycket att göra ändå kring jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar