ETT SENT GOTT NYTT ÅR!
Jag fastnade i ledighetslunken men jag har gjort några tidsinställda inlägg som dyker upp inom kort. Jag ligger lite efter kan man säga.
Jag tänker börja med nyårs men det blev inte så många nyheter detta år - vi körde i stort sett förra året i repris. Jag testade en ny efterrätt innehållande bland annat mangomousse. Den blev god men inte sååå god att jag gör den igen. Det mest spännande med den var att jag för första gången testade att göra en mousse utan recept & det är STORT för mig. Jag kanske är bättre än vad jag tror mig själv om.
En annan nyhet för i år var att vi kompletterade den traditionella middagen med en nyårslunch. Detta för att vi varje år försöker lyxa till det lite extra. Det bästa vi kunde komma på i år var en champagnelunch. Hummer stod på menyn. Det var en första gång för mig. Det var faktiskt sambon som lagade till rätten & receptet kommer från Arla (en sida med bra recept i övrigt).
Slutligen tillagade vi en västerbottenspotatisterrin till huvudrätten. Jättegod & faktiskt inte så jobbig att färdigställa. Det recept kommer i nästa inlägg.
Nu till hummern!
HUMMER
2 portioner (små portioner)
Ingredienser:
1 kokt hummer
50 g smör, rumstempererat
2 pressade vitlöksklyftor (vi tog en stor)
1 msk hackad färsk rosmarin (vi tog lite gräslök istället - eller var det persilja?)
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 msk ströbröd
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här:
1. Dela hummern.Även klorna ska du ta köttet ur.
2. Gröp ur köttet & skär i mindre bitar. Lägg tillbaka i skalet.
3. Blanda övriga ingredienser & fördela över hummerköttet.
4. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Servera med ett got bröd till. Kanske rostat eller vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar