torsdag 7 februari 2013

CAPPUCCINOSKORPOR med NÖTTER

Mitt första försök på italienska skorpor blev inte så pjåkigt. De blev fylliga i smaken & inte allt för söta.

35-40 st

Ingredienser:
150 g mörk choklad
1 dl hasselnötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
3 msk starkt, kallt kaffe
5,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
1. Grovhacka nötter & choklad.
2. Vispa smör & socker. Blanda ner äggen, ett i taget, & kaffet.
3. Blanda  ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver & salt & vänd sedan ner detta i äggblandningen. Tillsätt slutligen choklade-nöt-hacket.
4. Forma degen till 2 avlånga längder, ca 25 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper & grädda i ugnen i ca 20 minuter.
5. Ta ut plåten ur ugnen & låt skorporna vila i 10 minuter. Skär dem sedan i 1,5 cm breda snittar. Lägg dem på galler med snittytan uppåt & grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen & lämna skorporna på eftervärme i 10 minuter.
6. Låt skorporna svalna på galler.

KLART!

Som alla kakor mjuknade dessa efter ett tag men om du sätter in dem i ugnen i några minuter så återfår de sin krispighet. Precis som cantuccini-skorpor ska vara, enligt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar