måndag 4 februari 2013

PEPPARKAKSRULLTÅRTA

Ingredienser:
3 ägg
1/2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk mald kardemumma
2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 dl mörk sirap
1 msk vatten
strösocker till uppstjälpningen

2 dl grädde

Gör så här:
1. Vispa ägg & socker poröst.
2. Blanda kryddorna med mjölet & bakpulvret.
3. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen & tillsätt samtidigt sirap & vatten.
4. Bred ut på en bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter. Kolla noga så den inte bränns vid.
6. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper som är sockrat. Ta av bakplåtspapperet på kakans undersida genom att skvätta lite vatten på papperet.
7. Medan kakan svalnar lite hårdvispa grädde. Den går att smaksätta med kanel, lemon curd, lingonsylt (ratio på lemon curd/sylt är 2 dl grädde, 1 dl smaksättning)... osv
8. Bred grädden på kakan innan den har svalnat helt - då spricker den då du rullar ihop den - & rulla ihop den. Skär i bitar.

Jag gillade kanel-smaken bäst. Testade även med bara grädde & lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar