Ingredienser:
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet & tillsätt socker, olja & salt.
2. Arbeta in mjölet i degen men spara lite till utbakningen. Degen ska vara elastiskt & spänstig.
3. Jäs i 25 minuter.
4. Dela degen i 4 bitar & börja baka ut dem till 4 pizzor.
Jo just det, ikväll blir de söndagspizza. Och det här är Leila Lindholms recept. Fast bara Leila räcker väl då de flesta i Sverige känner till henne. Det här är ett enkelt recept utan krussiduller - lagom på alla sätt & vis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar