Nyttiga med havre & linfrön. |
20 st
Ingredienser:
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 tsk honung
2 msk olivolja
2 1/2 tsk salt
3 dl havregryn
1 dl linfrön
10 dl mjöl
Gör så här:
1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt & honung.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna & arbeta snabbt ihop degen. OBS: Degen ska bli ganska lös.
3. Pudra över lite mjöl & låt den jäsa i 1 timme.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Platta försiktigt ut degen på mjölat bakbord. men se till att inte förstöra jäsbubblorna. Pudra över lite mjöl & skär det i trekantiga snibbar.
6. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper & baka i ugnen i 15-20 minuter.
Jag brukar själv halvera degen eftersom nybakat bröd är godast då det är, just det, NYBAKAT!
Jag prövade dessa förra sommaren i Sel. De blev MYCKET eftertraktade!
SvaraRadera