torsdag 18 augusti 2011

LATA FRALLOR

Ännu en dröm tillbaka till sommaren! Kanske också lördagsfrukost?

Bakas på kvällen & tas fram ur kylen på morgon för att gräddas. Perfektion!

LATA FRALLOR

Ingredienser:
1/2 paket jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
ca 12 dl rågsikt

Gör så här:
1. Rör ut jästen med det kalla vattnet.
2. Tillsätt honung, olivolja, salt & rågsikten. Blanda ihop till en kladdig deg. Täck med handduk & ställ i kylen över natten.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Ta fram degen & häll ut den på rejält mjölat bakbord. Knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar & lägg på bakplåtspapper. Skjuts in i ugnen i 20 minuter.

Klart!

1 kommentar:

  1. Och dessa fiffiga frallor ska banne mej bakas denna helg! Supergoda är dom!

    SvaraRadera