8 pers
Ingredienser:
1 dl starkt kaffe (ev från kaffemaskin)
2 dl socker
3 dl grädde
4 äggulor
Gör så här:
1. Blanda kaffe & socker i en kastrull & värm på medelvärme till dess att sockret har löst sig. Sjud sedan blandningen i 2 minuter. Låt blandningen svalna.
2. Vispa äggulor samtidigt som du häller i sockerblandningen, lite i taget.
3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Se till så att bunkens botten är nedsänkt i vattnet. Vispa äggsmeten över värme i 5 minuter.
4. Ta av bunken från värmen & fortsätt vispa till dess att blandningen har svalnat & tjocknat.
5. Vispa grädden hårt & vänd ner den i äggsmeten.
6. Häll semifreddon i små glas eller koppar & frys in i minst 4 timmar innan servering.
Det här är första gången jag testar att göra semifreddo. Den blev jättegod men lite söt så nästa gång testar jag nog med mindre socker.
Pga att de var söta & mjuka i konsistensen så passade dessa sötisar perfekt ihop med saltade Tuc-kex.
Slutligen, med dessa enkla ingredienser är det enkelt att göra denna efterrätt till en ekologisk njutning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar