lördag 22 september 2012

RICOTTAMUFFINS med hasselnötter & mörk choklad

12 st
Ingredienser:
200 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 stora ägg
1 dl socker (knappt)
80 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
250 g ricotta
1,5 dl hasselnötter
50 g mörk choklad
1 nypa salt

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hacka hasselnötterna grovt (ev i köksmaskin).
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, hackade nötter & hackad choklad i en bunke.
4. Vispa äggulor & socker vitt & poröst. Rör i ricottan.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum & vänd försiktigt ner det i ricottasmeten.
6. Tillsätt mjölblandningen & sedan det smälta smöret & blanda varsamt.
7. Fördela i muffinsformar. Fyll inte formarna mer än 2/3.
8. Sätt in dem i ugnen & grädda i 15-20 minuter. De ska vara gyllenbruna på ytan & genomgräddade.

Oj oj oj vad gott!

1 kommentar:

  1. Aha, du bakade de berömda muffinsarna själv! Jag trodde de var köpebröd när du berättade. Nä, det här kommer Arman aldrig i närheten av, det är så sant! Ska testa någon gång och bjuda på jobbet en fredag kväll. I think they will love me! :)

    SvaraRadera