Ett recept från Leila. God men söt så en liten bit räcker. Passar bra till helgen.
MOROTSKAKA
Ingredienser kaka:
3 eko ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Ingredienser topping:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
(ev skal av 1 lime om man önskar citrussmak på kakan)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg & socker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser & vänd ner dem i smeten.
4. Tillsätt slutligen oljan & morötterna.
5. Häll ner smeten i en smord & bröad kakform, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Kolla om kakan är klar med en sticka - kakan är klar då stickan inte blir kladdig.
7. Låt kakan svalna.
8. Blanda ingredienserna till toppingen & rör till dess att krämen är mjuk & smidig.
9. Bred toppingen över kakan & servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar