måndag 24 december 2012

SAFFRANSSNITT

God Jul allihop!
Medan jag väntar på att sambon ska vakna, så vi kan sätta igång med förberedelser inför julmiddagen, delar jag med mig av senaste kakreceptet. Det blev också arbetsrumskollegornas julklapp i år. Kakorna blev ok men paketet de fick vad nog finare än innehållet.

Sega & lite knapriga på samma gång. Enkla att göra.

SAFFRANSSNITT
ca 35 st

Ingredienser:
1 dl socker
1 paket saffran
150 g smör
1,5 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl mjöl

Gör så här:
1. Mortla saffran med 1 tsk av sockret.
2. Rör smöret med sockret & saffransblandningen ljust & poröst.
3. Tillsätt sirap . Blanda ner mjölet blandat med bakpulvret & arbeta snabbt samma till en deg.
4. Dela degen i tre delar. Rulla ut dessa på en plåt med bakpapper (de ska vara plåtavlånga). Platta till dem lätt.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
6. Skär längderna till sneda snitt medan de fortfarande är varma.  

1 kommentar:

  1. Dessa kakor hade jag tänkt mig att baka till jul. Eller åtminstone i mellandagarna att ta med till mor min. Så blev det icke tyvärr, men jag tar med mig detta recept in på det nya året och ska definitivt baka dem under 2013. Enkelt recept och jag är övertygad om att de smakar ljuvligt. Varför spara saffran enbart till jul? Det är en fantastisk krydda, dyr men värt varenda gram!

    SvaraRadera