onsdag 22 augusti 2012

JORDNÖTSSÅS

Eller kanske dunderhonung? Springturen gick iaf superlätt efteråt.

JORDNÖTSSÅS

Ingredienser:
400 g ekologisk kokosmjölk
1 dl ekologiskt jordnötssmör (drygt)
salt
1-3 msk thai hot chilisås
Ev pressad lime

Gör så här:
1. Värm upp kokosmjölk & jordnötssmör i en kastrull. Att använda vispen tyckte jag var enklast.
2. Smaka av med salt & chilisås.

Såsen är riktigt enkel att göra & det går snabbt. I orginalreceptet fanns lime med (men inte salt & chilisås). Jag vet inte hur det smakar utan men jag tror ej att det det gör vare sig från eller till. Du kanske får lite extra vitaminer dock. :)

Efter ett tag kokade/värmdes såsen ihop till fastare konsistens.



Jag åt det med couscous, stekt kycklingfilé & en stor sallad. Gott men att få jordnötssås att se bra ut på bild...inte värt besväret!!



2 kommentarer:

  1. Lät supergott! Går den att frysa in, tror du? Låter som en dundersats för mig som bor själv ;)

    SvaraRadera
  2. Ärligt talat har jag inte testat frysa in. Jag ska nog frysa in the lilla som blev kvar. Detta recept var en 4 pers-laddning men man kan nog lugnt klara 5-6 portioner. MAn äter sig, förhoppningsvis, inte mätt på såsen. :) Om jag testar ska jag meddela. Den gick iaf bra att mikrovärma dagen efter.

    SvaraRadera