måndag 6 augusti 2012

NOBLESSEKAKOR

Det värsta med att ha en Saeco Intelia kaffemaskin är att det slinker ner mycket kakor. Kaffe & kakor är ju liksom synonymt. Eller?

Alla har ju sina favoritkakor men allas favoritkaka tror jag är Noblessekakor, eller Dumlekakor som andra kallar dem. Den är god, enkel att göra & det bästa med den är ju att den blir godare då den varit i frysen. Jag var iaf tvungen att göra en laddning & lägga i frysen. Perfekt till kaffet.

Eftersom det är en vecka kvar till min semester är slut är det nu dags för att sluta småmumsa & återgå till rutinerna. Så mindre socker, för min del, samt börja stiga upp på morgonen/lägga sig i tid på kvällen. Tråkigt men ändå lite skönt med rutiner.

Här kommer receptet:

NOBLESSEKAKOR

Ingredienser:
200 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
10 dumlekolor
20 noblesse-"flarn" (det rosa paketet är nog vanligast att använda)
20 folieformar

Gör så här:
1. Blanda smör, socker, mjöl & bakpulver till en deg & rulla till 20 bollar.
2. Lägg dessa i aluminiumformar & tryck ner 1/2 dumlekola i varje kaka.
3. Grädda 10-15 minuter i 175 grader.
4. Ta ut ur ugnen & placera ett noblesseflarn på varje kaka & låt dessa smälta på de varma kakorna. 5. Låt kakorna svalna. Frys sedan in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar