Här följer ett recept som jag länge har tänkt testa. Det var enkelt & gott. Men nästa gång slopar jag enkelheten lite grann & blandar köttfärsen med ströbröd & mjölk så den blir lite mjukare i texturen. Jag uppmuntrar dock alla vardagsmatlagare där ute att testa. Jag tror inte att ni blir besvikna.
KÖTTFÄRSBIFF I STEKPANNA
4 pers
Ingredienser:
600 g köttfärs
1 tsk salt
0,5-1 tsk grönsaksbuljong
2 krm svartpeppar
Sås:
2 dl grädde
1 tsk kalvbuljong
Topping:
1 rödlök
10 cocktailtomater
fetaost
Gör så här:
1. Hacka lök & dela tomaterna i mindre delar. Lägg åt sidan till senare.
2. Blanda köttfärsen med kryddorna.
3. Forma köttfärsen till en stor biff & stek i stekpanna 2-3 minuter. Vänd på biffen & stek på andra sidan. Stek under tiden tomaterna & löken i en mindre panna.
4. Tillsätt grädden & buljongen i stekpannan med biffen. Toppa biffen med lök-tomat-blandningen & lägg på fetaost efter smak & låt allt puttra under lock i några minuter.
Servera med potatis & en grönsallad!
Variation:
Toppingen behövs ej stekas. Lägg på färska kryddor, t.ex. persilja, byt ut löken mot salladslök eller purjolök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar