lördag 18 augusti 2012

TOMATPAJ


TOMATPAJ

Ingredienser:
125 g smör
3 dl mjöl
1 krm salt
ca 2 msk kallt vatten

2 gula lökar
600 g tomater
150 g riven prästost
2 dl grädde
2 ägg

färsk timjan

Gör så här:
1. Finfördela smöret tillsammans med de torra ingredienserna till pajen. Tillsätt vattnet & arbeta snabbt tillsammans till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten & sätt in den i ugnen. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
3. Skiva tomaterna.
4. Hacka löken & fräs den mjuk & glansig.
5. Fördela löken i det förgräddade pajskalet.
6. Lägg tomaterna i ett vackert mönster ovanpå. Strö över den rivna osten.
7. Vispa ihop grädde, lite salt & peppar med äggen. Häll ovanpå tomaterna.
8. Grädda i ca 30-35 minuter. Garnera med timjan. (Du kan också tillsätta lite hackad timjan till äggstanningen.)

Du kan äta pajen som den är eller som tillbehör till kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar