onsdag 8 augusti 2012

NUDELSOPPA

Är du som jag & vill äta mindre tillsatser - speciellt glutamat? Då kanske det är en idé att göra egna nudlar. Jag har testat & det är busenkelt. Jag gissar att det blir lite dyrare än de allra billigaste nudlarna men denna rätt är ju ändå en billig middag.

Vissa är dock svårare att omvända än andra. När jag serverade pappa denna rätt så gnällde han för den "såg inte ut som vanligt". Han tyckte inte om att det var grönsaker i - vilket det inte är i vanliga fördigköpta... men sedan åt han upp hela portionen ändå, vilket jag i slutändan tror var ett ganska bra betyg. :)

Jag valde att börja med att tillreda alla ingredienser för att sedan lägga dem i mindre burkar. På så sätt kan man sedan ha dessa i kylskåpet & ta fram när man vill snabbt tillreda ett mål mat. Nudlarna förberedda jag också genom att koka dem, men jag avslutade cirka 1-2 minuter i förväg. När man sedan förbereder en portion lägger man i de halvfärdiga nudlarna & kokar upp dem på slutet. På så sätt känns rätten fräsch varje gång du gör en ny porion.


NUDELSOPPA

Ingredienser... typ:
1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 morötter i strimlor
1 burk vattenkastanjer
1 burk minimajs kapat i mindre bitar
1 burk böngroddar
Nudlar

Gör så här:
1. Koka ihop vatten med buljongtärningar.
2. Koka nudlarna halvfärdiga.
3. Förbered grönsakerna. Exempelvis skala morötterna & strimla dem med hjälp av skalaren.
4. Blanda ihop en portion genom att ta lite buljong, nudlar & grönsaker. Koka upp & servera då nudlarna är klara & grönsakerna varma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar