tisdag 18 december 2012

MJUK PEPPARKAKA

Som blev saftig & ganska mjuk i smaken. Det finns ju olika sorters pepparkakssmaker. Själv har jag börjar gilla den lite kraftigare sorten. Den här blev lite karamellig smaken.

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl gräddfil
3 dl mjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
1,5 tsk mald nejlika
2 tsk kanel
1,5 tsk mald ingefära

Gör så här:
1. Smält smöret & låt svalna lite.
2. Vispa ägg & socker vitt & pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna.
4. Blanda varsamt mjölblandningen med äggvispet. Tillsätt samtidigt smöret & gräddfilen.
5. Häll ner smeten i en bröad form, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.
7. Låt kakan stå i 5 minuter innan du stjälper upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar