söndag 2 december 2012

NOUGATKAKOR

Som skulle vara formade som strass men hur i jisse namn ska man klara det på denna hårda deg? Nej, efter att ha testat 3 olika spritsar (= en massa disk) gav jag upp & gjorde kakor istället. Där fick jag för att jag försökte göra mig till. Kakorna blev ok i smaken iaf.


NOUGATKAKOR
ca 35 st

Ingredienser:
125 g smör
75 g rumsvarm nougat
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
2 dl mjöl

Garnering:
3 msk hallonsylt

Gör så här:
1. Rör smör, nougat & florsocker pösigt.
2. Tillsätt övriga ingredienser & blanda snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i mindre bitar & rulla 35 bollar som du sedan fördelar i formar.
4. Gör en fördjupning i varje boll som du sedan fyller med sylt.
5. Grädda i ugnen 1 175 grader i 12-14 minuter.

1 kommentar:

  1. Låter svårt, men jag tar dig på orden och gör det på ditt sätt. Dessa kakor tar jag med mig till din mormor i mellandagarna!

    SvaraRadera