torsdag 13 december 2012

SAFFRANSTOPPAR

ca 30 st

Ingredienser:
50 g smör
200 g kokos
2 dl socker
0,5 g saffran (1 paket)
2 små ägg

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Mortla saffran med lite av sockret.
3. Blanda först ihop de torra ingredienserna & häll sedan ner smöret & äggen. Rör ihop.
4. Låt stå & svälla i ca 10 minuter.
5. Forma till 30 bollar. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper & grädda i ugnen i 10-12 minuter.


Enklaste någonsin. Jag lovar. Ett riktigt bra recept från Matmagasinet då det ska gå snabbt & ändå vara gott. Utan saffran funkar de ju hela året om. Eller varför inte smaksätta med något annat? Kardemumma eller mortlade kaffebönor kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar