fredag 23 september 2011

ESPRESSOKOLASÅS

Fredagsmys i vårt lilla hushåll har inneburit lyx denna helg. Vad sägs om menyn?

- Romtårta på salta kex
- 24 timmarsmarinerad vitlökskyckling, steakhouse fries & sallad
- Hasselnötsfondant med espressokolasås



Den sistnämna trodde jag skulle vara fantastisk. Det blev platt fall dock. Mest sött & sliskigt. Såsen tillsammans med glass hade varit gott i all sin enkelhet. Här kommer receptet.

ESPRESSOKOLASÅS

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1/2 dl sirap
1/2 dl socker
1/2 dl espresso eller starkt kaffe

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
2. Koka ihop till kolaliknande konsistens i några minuter.
3. Servera med vanligglass.

1 kommentar:

  1. Mmmm, loooove coffee! Man kanske kan ha en enkel chokladkakebit (alltså chokladsockerkaka) med denna sås till, om man vill förenkla?

    SvaraRadera