onsdag 14 september 2011

VEGETARISK LASAGNE

4 portioner

Ingredienser:
800 g krossade tomater
2 gula lökar - eller 2 röda
2 vitlöksklyftor
8 droppar tabasco
1/2 tsk honung
1/2 citron (det rivna skalet alltså)
1 tsk salt
(1 msk basilika & 1 msk timjan)
12 spenatlasagneplattor (förkokta/förvällda)
800 g keso (4%)
2 dl västerbottensost
(färsk timjan & färsk basilika)
Olivolja

Gör så här:
1. Bryn lök & vitlök i olivolja. Tillsätt tomatkross, salt, citron (ett tips är att tillsätta citronen försiktigt & smaka av allt eftersom) & tabasco. Smaka av med lite honung.
2. Låt koka i ett par minuter.
3. Smörj en ugnssäker form.
4. Varva tomatsås, lasagneplattor, keso & riven ost. Låt tomatsås & ost hamna överst.
5. Grädda i ugn 30 minuter, i 175 grader. Bränn inte kanterna.
(6. Klipp färska blad av timjan & basilika & strö över formen strax före servering.)

Servera med en sallad innehållande färsk spenat, oliver & pumpafrön så blir det extra nyttigt.

1 kommentar:

  1. Jag ska erkänna att jag aldrig gjort en lasagne i hela mitt liv. Någon gång ska vara den första och kanske jag då gör en vegetarisk. Kan ju aldrig bli fel med VB? :-)

    SvaraRadera