söndag 25 september 2011

VÄRLDENS GODASTE KYCKLING

Med den titeln så är det bäst att hålla vad jag lovar. Och det gör verkligen detta recept. Den här rätten är underbar. Förutom att den är enkel att göra & blir så god att du inte tror att det är sant, är en av fördelarna med den att det börjar lukta restaurang hemma vid tillgandet.  Det gör den till en fantastisk bjudrätt.

VÄRLDENS GODASTE KYCKLING

Ingredienser:
2-4 kycklingfileer

Marinad:
2 msk vitvinsvinäger
1 dl soja
1 ask Cantadou ost vitlök
3 hela vitlöksklyftor
Drygt 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde

Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg kycklingen i en påse & häll på marinaden. Låt detta dra minst 1/2 dag. Detta går alltså att förbereda kvällen innan du ska laga till rätten.
3. Lägg fileerna i en smord ugnsform. Häll över 2 msk marinad & sätt sedan formen i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
4. Blanda creme fraiche & grädde & häll på detta på kycklingen. Grädda i ytterligare 20 minuter.


Osmaklig bild men sanningen är att jag hann äta upp min portion innan jag kom ihåg att fota. Såååå god är denna rätt.

Servera med Steakhouse fries eller någon annan potatis & en god sallad.

(Receptet är grundat på 2 kycklingfileer men jag brukar passa på att göra fler. Marinaden räcker till minst 4 fileer. Ibland ökar på dock på mängden grädde & antal msk marinad man tillsätter vid tillagandet för att kompensera.)

1 kommentar:

  1. Detta ska definitivt prövas, gillar verkligen recept där man kan förbereda långt före eller t o m dagen innan. Mmmm, jag känner doften!

    SvaraRadera