VÄRLDENS GODASTE KYCKLING
Ingredienser:
2-4 kycklingfileer
Marinad:
2 msk vitvinsvinäger
1 dl soja
1 ask Cantadou ost vitlök
3 hela vitlöksklyftor
Drygt 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg kycklingen i en påse & häll på marinaden. Låt detta dra minst 1/2 dag. Detta går alltså att förbereda kvällen innan du ska laga till rätten.
3. Lägg fileerna i en smord ugnsform. Häll över 2 msk marinad & sätt sedan formen i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
4. Blanda creme fraiche & grädde & häll på detta på kycklingen. Grädda i ytterligare 20 minuter.
Osmaklig bild men sanningen är att jag hann äta upp min portion innan jag kom ihåg att fota. Såååå god är denna rätt. |
Servera med Steakhouse fries eller någon annan potatis & en god sallad.
(Receptet är grundat på 2 kycklingfileer men jag brukar passa på att göra fler. Marinaden räcker till minst 4 fileer. Ibland ökar på dock på mängden grädde & antal msk marinad man tillsätter vid tillagandet för att kompensera.)
Detta ska definitivt prövas, gillar verkligen recept där man kan förbereda långt före eller t o m dagen innan. Mmmm, jag känner doften!
SvaraRadera