Jag har många åsikter om springformar. Men det jag främst tycker om dem är att de är dyra/omiljövänliga. Det kanske är jag som är klantig men mina springformar går sönder typ direkt efter att jag har köpt dem. Dels är det non-stick beläggningen som blir dålig men sedan är det också formarna i sig som brukar få sig en liten törn & då är de, lets face it, mer eller mindre obrukbara. Jag kan inte säga hur många jag köpt eller hur många jag har kastat men nu är det nog.
Under en tid har jag letat efter en mer hållbar springform & jag tror att jag har hittat en i franska märket Lékué. Silikonform med keramikbotten. Låter inte det bra?
Eftersom jag är prenumerant på Matmagasinet fick jag dessutom 20% rabatt på formar från Lékué på köksbutiken culina.se. Därför har jag just lagt in en beställning & väntar nu med spänning. Och trots att jag just har shoppat något så känns det som att jag i långa loppet kommer att spara pengar - iaf om den är så bra som jag hoppas på.
Den ser fantastiskt lyxig ut! Det blir spännande att höra om den är lika bra som den ser ut!
SvaraRaderaMed sprinformsmått mätt var det väl en dyr form - med mina 20% kostade den ca 270:-. Så lite drygt det dubbla priset motför en vanlig form. Men jag tänker att om den håller så är det värt pengarna för jag köper typ en ny springform en gång om året. Och då hoppas jag kunna klappa mig på ryggen & vara stolt över att jag är lite miljövänlig oxå som inte bidrar till sopberget.
SvaraRadera