söndag 11 mars 2012

NÖTKOLAPAJ

NÖTKOLAPAJ
10 bitar

Ingredienser pajdeg:
4,5 dl mjöl
0,5 dl socker
200 g smör

Ingredienser fyllning:
100 g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
3 msk mjöl
100 g pumpakärnor
200 g hasselnötter
200 g mandel

Gör så här:
1. Mät upp ingredienserna till degen. Skär smöret i små tärningar innan du tillsätter det. Nyp ihop för hand eller kör till en deg i matberedaren.
2. Tryck ut degen i en pajform. Sätt in den i frysen medan du förbereder fyllningen.
3. Hacka nötterna grovt.
4. Mät upp övriga ingredienser till fyllningen i en kastrull.
5. Grädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
6. Koka fyllningen i 5 minuter. Vänd sedan ner de hackade nötterna & kärnorna i kolasåsen. Häll fyllningen i pajskalet (typ tryck ut den) & grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kakan svalna lite innan servering. Gott med grädde till.

Det här är ett recept från Coop. Eftersom nötter är både nyttigt & gott tycker jag att man ska tillåta sig en bit till helgen - I will!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar