torsdag 16 februari 2012

CHOKLADKAFFEMOUSSE

CHOKLADKAFFEMOUSSE
4 portioner

Ingredienser:
1/2 dl starkt kaffe
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl grädde
1 msk vanillinsocker

Gör så här:
1. Koka kaffet & häll det sedan i en kastrull.
2. Tillsätt den hackade chokladen till kaffet & låt den smälta i kaffet. När det har blivit en slät massa låt det svalna lite.
3. Rör ner äggulan i chokladblandningen.
4. Vispa grädden. Det är vikigt att inte vispa den för hårt. Den ska vara lätt vispad, typ just & pass att den har antagit en fast form. Annars finns det risk för att moussen blir grynig.
5. Tillsätt kaffechokladen & 1 msk vanillinsocker till grädden. Blanda väl & försiktigt.
6. Fördela moussen i 4 portionsformar eller glas. Ställ in i kylskåpet så den "sätter sig" i minst 3 timmar.


Gott med bär, nötter &/eller rån till.

Superenkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar