måndag 6 februari 2012

KARDEMUMMAKAKA

En riktig dröm för de som gillar kardemumma! Den blir saftig & är svår att misslyckas med. Bra va?


KARDEMUMMAKAKA

Ingredienser:
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl råsocker
2 msk hel kardemumma
1 1/2 dl filmjölk
250 g smör
pärlsocker

Gör så här:
1. Blanda ihop de torra ingredienserna; mjöl, bakpulver, socker & grovt mortlad kardemumma.
2. Hacka upp smöret & tillsätt det som små kuber till mjölblandningen. Finfördela sedan smöret med mölet.
3. Tillsätt filmjölken & blanda ihop smeten.
4. Smöra & bröa en rund form. Häll sedan ner degen i formen. Strö över lite pärlsocker.
5. Grädda i nedersta delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
6. Servera som den är eller med lite grädde & bär.

Sliten form kräver bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar