måndag 14 mars 2011

ATT STEKA IN EN GRYTA


Steg 1
För några år sedan köpte jag en gjutjärnsgryta. Jag letade länge & väl & valde slutligen en av dyrare sort - allt för att jag skulle få precis det jag ville ha: en förinstekt gryta. No problems what so ever... trodde jag. Salt eller sött spelar ingen roll - järn har det likafullt smakat efter varje användning 
Stekpannan 1 - Jag 0
. Men nu har tålamodet tagit slut!

Därför har jag försökt lära mig hur man ska göra för att starta om på nytt med gjutjärn. Först brände jag ur pannan genom att steka grovt salt i 30 minuter på högsta värmen. Sedan lät jag pannan svalna. Den smordes därefter in med matolja & fick åka in i ugnen i 20 minuter på 100 graders värme.

På veckomenyn står prinskorv - helst UTAN järnsmak!!




(Att steka prinskrov ska visst vara bra för återinfettning av gjutjärn)
Vackert vitt blir svart
Steg 2



Klart?


1 kommentar:

  1. Herremin je, så ambitiöst! Hur vet du alla dessa grejer? Jag är grymt impad och håller tummarna för att du får smaka på järnfria prinskorvar! /Halena

    SvaraRadera