fredag 25 mars 2011

BROWNIES MED TOSCATÄCKE

Why bother, tänker jag ibland? För att hitta en prins måste man kyssa många grodor... & detsamma gäller för att hitta riktigt goda recept.



Jag har försökt mig på att baka brownies - som är en sådan där enkel sak som alla kan utom jag. Denna ggr var inget undantag. De blir alltid för soggiga. Men för er som kan baka brownies så är detta ett bra recept & toscatäcket var riktigt gott & enkelt att göra.

BROWNIES MED TOSCATÄCKE
Ingredienser:
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 eko ägg
3 dl mjöl

Toscatopping
265 g nötter (jag tog salta jordnötter & hasselnötter)
165 g smör
1 1/2 dl söcker
3/4 dl honung
3/4 dl grädde

Gör så här:
1. Vispa smör & söcker vitt & pösigt. Blanda i kakao, sirap & salt.
2. Rör i äggen, ett i taget. Vänd sist ner mjölet.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant & fyll med smet. Grädda mitt i ugnen i 15-25 minuter i 175 grader. Prova med en sticka - den ska vara lite kladdig (ja, det är här min förmåga sinar alltså). Låt svalna.
4. Toscatopping: Mät upp alla ingredienserna, utom nötterna, i en kastrull. Koka massan tills den är 118 grader eller tills den är gyllenbrun & klarar ett kulprov.
5. Blanda i nötterna & låt smeten svalna lite. Bred toscan ovanpå brownieskakan. Skär upp i rutor med en vass kniv. Går utmärkt att frysa.

Jag bjöd iaf bort några på jobbet men skämdes samtidigt för att de var kletiga & för sötsliskiga. Resten åker nog i sopkorgen - förlåt miljön.

Och om ni undrar så gjorde jag ett halvt recept. Jag vet även att på bilden ser det ut som att jag gjort muffins. Jag hade dock ingen plåt som passade perfekt vilket innebar att smet blev över, därav muffinsformarna. Däremot tror jag toscatoppingen skulle göra sig bra som muffins-topping.

2 kommentarer:

  1. Du kan VISST baka brownies och de blir supergoda, försök inte! Nästa gång jag bjuder upp din morfar på middag eller fika ska jag bjuda på detta. Oj, vad han kommer att gilla dem! (Men hur mycket kakao ska man ha i smeten?)

    SvaraRadera
  2. Kloka du - självklart glömde jag skriva hur mycket kakao som ska vara i smeten. Det ska vara 3 dl kakao.

    Jag rekommenderar dock att du väljer att göra en annan typ av brownies - jag skulle själv välja ett liknande recept fast med bakpulver i så de inte blir lika kladdiga.

    SvaraRadera