måndag 7 mars 2011

MYNTAMASCARPONE CREME med CHOKLADTRYFFEL & HALLON

En efterrättsdröm to die for... men som ändå känns relativt nyttig i efterrättssammanhang. :)

Ingredienser:
2 äggulor
3 msk socker
250 g mascarpone
2 msk finhackad mynta
1 dl vispgrädde

Garnering:
1 dl vispgrädde
100 mörk choklad
100 g hallon


Gör så här:
1. Vispa äggulor & socker vitt & pösigt. Tillsätt mascarpone & mynta & rör cremen slät. Vispa grädden styv & vänd ner den. Fördela cremen i glas & ställ i kylen 1 timme.
2. Värm gräden i en kastrull. Bryt sönder chokladen & häll den heta grädden över. Rör tills chokladen löst sig. Låt den svalna & fördela ovanpå myntacremen. Ställ i kylen 1 timme till. Garnera med hallon.
3. Enjoy!

1 kommentar:

  1. Välkommen till bloggvärlden, kära du! Din blogg ser härlig och färggrann ut med fina bilder. Snålvattnet rinner så fort jag tittar på recepten :-) Myntamascarponen måste jag prova. Ser otroligt proffsigt ut! /Halena

    SvaraRadera