lördag 26 mars 2011

ENTRECOTESTEK

Lika lite som att jag kan göra brownies kan jag visst laga till mört kött. Testade entrecote häromkvällen i hopp om att jag skulle ha bättre lycka där men så var dock ej fallet. Sambon gillade det dock & eftersom han åt bitar längre in på steken upplevde han det inte som lika segt. Kryddningen blev dock riktigt lyckad.

ENTRECOTESTEK
Ingredienser:
1,5 kg entrecote
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 1/2 kvist rosmarin
1/4 kruka timjan
Flingsalt
Peppar
Olivolja

Gör så här:
1. Hacka alla ingredienser. Smörj in steken med olja & rulla den i kryddblandningen.
2. Stek entrecote-biten runt om i en stekpanna. Lägg den sedan i en ugnsfast form & sätt in en stektermometer i den.
3.Sätt in steken & låt den bakas i ugnen i ca 70-100 grader. Medium 60 grader, well-done 66.
4. Vid önskad temperatur ta ut steken & slå in den i folie. Låt den vila i minst 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Stek är något jag själv lagar alltför sällan. Det är ju ändå hyfsat enkelt och ger mat till flera dagar. Detta recept låter ljuvligt, särskilt kryddningen, så det lånar jag! Men kanske med en lite mindre nötbit :-)

    SvaraRadera